PC-stativ

Oppdatering 24.06.2020:

DET SISTE PC-STATIVET ER NÅ SOLGT.

PGA PERSONLIGE FORHOLD ER PRODUKSJONEN AV STATIVENE AVSLUTTET. VI VIL FORTSATT TILBY SERVICE OG DELER TIL STATIVENE.

Dersom det er noen med kompetanse og kapasitet som ønsker å ta over produksjonen av pc-stativet, tar jeg gjerne i mot seriøse henvendelser om dette.

Oppdatering 18.6.2020:

VI HAR NÅ BARE 1 PC-STATIV PÅ LAGER, OG DETTE ER RESERVERT FOR EN BRUKER SOM VENTER PÅ SVAR FRA HJELPEMIDDELSENTRALEN. 

Vi vil oppdatere denne siden så fort vi vet om brukeren skal ha stativet. Ta  kontakt med oss før eventuell søknad sendes til hjelpemiddelsentralen, så vi kan gi informasjon om vi er leveringsdyktige. Det er usikkerhet knyttet til videre produksjon av pc-stativet.

 

NY MODELL 2014

NY MODELL 2014

Produktinfo:
I 2014 foretok vi en endring av pc-stativet. Endringen består i at vi
har fjernet oppbevaringsrommet i sokkelen(se bilde til høyre). En fordel med dette, er at byggehøyden på sokkelen nå bare er 100 mm.

Funksjonaliteten til det nye stativet er identisk
med det gamle stativet som vises på bildene nedenfor.

PC-stativet kan leveres med feste for separat skjerm med størrelse opp til 27 tommer.

Den lille hjelper’n

Et pc-stativ med mange muligheter…

 

              

Stativet kan brukes fra liggende stilling og opp til stående. Vekten av PCen er balansert slik at det kreves liten kraft for å regulere PCen opp og ned.

             

Søylen på stativet kan dreies 360 grader rundt, og det samme kan brettet som pc-en er festet til. Dette gjør det enkelt å svinge pc-en for å vise andre noe på skjermen, og det gjør det også lett å svinge bort pc-en når man skal reise seg eller legge seg i arbeidsstilling.

      
Brettet som pc-en er festet til kan også vinkles trinnløst i alle vinkler(kan roteres 360 grader). Dette gir mulighet for en mest mulig optimal hode-/nakkestilling. Vi anbefaler å benytte trådløs mus og tastatur slik at skjermen kan plasseres helt fritt i forhold til beste hode-/nakkestilling samtidig som man kan ha armene i en god stilling ved bruk av mus og tastatur.

Stativet har en vekt i sokkelen som sikrer full stabilitet. Dette medfører at man ikke trenger plass for at stativets unsderstell må komme under seng eller hvilestol. Sokkelen måler kun 45×45 cm. Når man svinger pc-en over stativsokkelen krever det derfor veldig liten plass.

Det er velegnet å kunne plassere skriver e.l. oppå stativsokkelen. Det er også et stort oppbevaringsrom i sokkelen som er velegnet for plassering av strømadapter, usb-hub, backup-enhet og annet utstyr.

       

Brettet som pc-en er festet til kan dreies slik at brukeren kan ligge i sideleie å benytte pc-en. Stativet er også utstyrt med store trinser som gjør det enkelt å transportere.

Fakta om pc-stativet:

 • Leveres med et universalbrett som gjør det enkelt å benytte pc-er med ulik utforming fra 13 til 17,3 tommer, og vekt opp til ca 4,5 kg. Stativet kan på forespørsel tilpasses andre størrelser, og ev. større vekt. Det kan også leveres med feste for separat skjerm for skjermstørrelser opp til 27 tommer
 • Pc-en kan med enkle håndgrep monteres av og på stativet.
 • Har låsbare hjul.
 • Vekt av pc er balansert for minimal reguleringskraft.
 • Reguleringsområde på høyde ca 90 cm.
 • Søylen med pc kan dreies 360’
 • Brettet for pc kan vinkles og dreies 360’
 • Oppbevaringsrom i stativsokkelen.
 • Velegnet å plassere en skriver oppå stativsokkelen.
 • Lengde på pc-arm er tilpasset sentrering av pc ved sengebredde 80 cm.
 • ”Alle mulige” spesialtilpasninger lages på forespørsel.
 • Mål og vekt:
  – Sokkel måler 45×45 cm
  – Tot. høyde 147 cm
  – Lengde pc-arm 40 cm
  – Tot. vekt ca 30 kg

Artikkelnummer hos NAV Hjelpemiddelsentralen: 175702


Produktinformasjon
(Oppdatert 15.1.2019)

Vårt bestillingsnummer 30107 14

NB: PC-stativet er registrert på artikkelnummer 175702 ved NAV  hjelpemiddelsentralene og finnes på hjelpemiddeldatabasen på denne linken. Dette betyr at personer som av helsemessige årsaker har behov for stativet, kan søke om å få hjelpemiddelet fra hjelpemiddelsentralen i sitt hjemfylke. Jeg hjelper gjerne til med råd i forhold til søknad overfor hjelpemiddelsentralen.